Novellens læseglæde

Novelle-tema

Vi elsker noveller!

 

Noveller er som friske pust af liv, sansede indtryk, øjeblikkets inspiration, leg med sproget og fortælleteknik, åbne udtryk, intense bekendtskaber, frie, friske og finurlige.

Noveller er et shot læseglæde, koncentreret og destilleret. Fra et glimt af noget dagligdags, en følelse, en stemning, et dilemma, en konflikt, en scene, et øjeblik, en forløsning eller måske blot et kort visit.

Noveller kan nøjes med at antyde, at slå tonen an, at vise en problemstilling, et traume, en forundring, en skælven – uden nødvendigvis at skylde læseren en forklaring, en løsning, en udvej, en forståelse, og kan derfor åbne komplekse temaer og lade konklusionen tilhøre læseren.

Noveller er mentale vitaminpiller, fulde af kraft og styrke, som kan indtages i passende doser, når tid er, når humøret er der, en eftermiddagstund i lænestolen med dampende te, et øjeblik i hængekøjen under æbletræet, en godnathistorie under dynen.

Noveller er stramme tekster, åbne historier, billeder af livet, fokuserede portrætter og intense forløb. Her findes alle genrer fra litterærrealisme over krimi, gys, fantasy, sci-fi, humor, romance, historiske tekster til sanselig erotik – også mikset på kryds og tværs. Der findes noveller for enhver smag.

Også din.