Hverdagsrealistiske noveller

Novelle-tema

Vi elsker noveller!

Hverdagsrealismen kan være et knivskarpt værktøj til at beskrive hverdagen, tiden og livet. Der er plads til humor, sproglig leg og ætsende billeder af hverdagsdanmark. Nogle bruger andre betegnelser, socialrealisme, litterære værker, ja, det er endda ikke ualmindeligt at møde en modvilje mod overhovedet at sætte genrebetegnelse på disse tekster. Genre kan være noget, man føler sig hævet over. 

Der er en lang tradition for at skrive noveller af denne type i Danmark, og de bedste af dem bruges flittigt i undervisningsøjemed. Det er både godt, for så bliver de jo læst, men også skidt, fordi de bliver læst af pligt, og mange af dem fortjener faktisk at blive læst af lyst. Læselyst er trods alt noget af det fineste, der findes.

Herunder følger en kort præsentation af de bøger med de realistiske novellesamlinger, der indtil videre er udkommet på 2 Feet Entertainment. De kommer i rækkefølge med den nyeste øverst.

 

 

Amerikansk olie

— af Steen Langstrup

Tyve noveller om kvinder, mænd, samfundet, tiden og sex. Om mennesker, skæbner, den sociale arv, afmagt, håb og kærlighed.

Det er realisme med et varmt glimt i øjet, hjertet i hænderne og pletter på skjorten.

Udgivet i 2015

Findes som papirbog, lydbog og e-bog.

 

 

 

Hvorfor gør vi aldrig noget fantastisk?

— af Ole Meldgaard

En samling aktuelle og tørt humoristiske noveller, der næppe lader nogen urørt.

Ole Meldgaard har tidligere skrevet manuskripter til film, radio, teater og tv. Listen er lang og tæller bl.a. ‘Juletestamentet’, ‘Forsvar’, ‘Casino Moonlight’, ‘Singletons’ og ‘Taxa’.

Udgivet i 2008

Findes i dag kun som e-bog, da papirudgaven er udsolgt.