Antologier

Novelle-tema

Vi elsker noveller!

En antologi er en samling noveller (eller andre tekster) skrevet af forskellige forfattere, modsat en novellesamling, hvor alle noveller er skrevet af samme forfatter. Antologier udgives ofte med et fælles tema, som novellerne er skrevet eller udvalgt efter. 

Antologier kan være et perfekt sted at lære nye forfatterskaber at kende eller udvide sit kendskab til gamle klassikere. Mange forfattere starter karriere med en novelle i en antologi, og der udkommer mange gode antologier på dansk hvert eneste år.

Herunder følger en kort præsentation af de antologier, der indtil videre er udkommet på 2 Feet Entertainment. De kommer i rækkefølge med den nyeste øverst. Der er flere på vej, og nye tilføjes øverst på listen, efterhånden som de udkommer.

 

 

Kvinder skriver gys
— gysernoveller skrevet af kvinder

En samling gysernoveller skrevet af nulevende danske kvindelige forfattere. Hvem elsker ikke det søde gys? Den kildrende uhygge, det kolde pust ned ad nakken, det sanselige spil mellem det fornemmede og det følte? Vi har bedt elleve kvindelige forfattere skrive deres bedste bud på et godt gys. En del af dem har tidligere skrevet gysere, mens det for andre er første gang.

Udgivet i 2023

Findes som papirbog.

 

 

 

 

Døden og kvinden
— klassiske gys skrevet af kvinder

Kvindelige forfattere var i høj grad med til at forme gysergenren, da den voksede ud af den gotiske roman i slutningen af det 19. århundrede og for alvor tog form i starten af det 20. århundrede. Disse kvinder var ikke blot meget populære, om gyset så var deres foretrukne litterære felt eller ej, mange af dem vandt også stor anerkendelse i samtiden. De fortjener at blive husket på lige fod med de bedste mandlige forfattere inden for genren. Denne antologi er blevet til med det formål. 

Udgivet i 2023

Findes som papirbog.

 

 

 

 

1900
— et århundredes tusmørke

Tag med på en rejse gennem det tyvende århundredes tusmørke, skildret årti for årti, af nogle af Danmarks bedste gyserforfattere. Henrik Harksen er idémand til antologien og har udvalgt de medvirkende forfattere. Horrorforsker Mathias Clasen har skrevet forord.

De ti noveller, en for hvert årti, er skrevet af Thomas Strømsholt, Steen Langstrup, Teddy Vork, Martin Wangsgaard Jürgensen, Martin Schjönning, Carina Evytt, A. Silvestri, Sheila Eggenberger, Christian Reslow og Jonas Wilmann.

Udgivet i 2022

Nomineret til prisen Årets Danske Horrorudgivelse 2022

Findes som papirbog,  e-bog og lydbog.

 

 

 

 

SKYGGER
— to århundreders danske gys

Et bredt udvalg af danske gysernoveller skrevet fra 1840’erne og frem til udgivelsen i 2010, udvalgt af gyserforfatter Steen Langstrup, der også har skrevet forord. Her er alt fra stilfærdige snigende gys, over de mere voldsomme og kontante, er gotiske gys og moderne tekster side om side. 

De fjorten noveller er skrevet af Herman Bang, Poul-Henrik Trampe, Kenneth Bøgh Andersen, Peter Mouritzen, B. S. Ingemann, Sara Skaarup, Henning Mortensen, Vilhelm Bergsøe, Kenneth Bernholm, Hanna Lützen, Holger Drachmann, Grete Roulund, H. C. Andersen og Steen Langstrup. 

Udgivet i 2010

Findes som papirbog og e-bog.

 

 

 

 

POE
— fire makabre hyldester

Klassiske fortællinger af Edgar Allan Poe, gendigtet af fire danske gyserforfattere. Bogen har forord af Mette Strømfeldt, der også har redigeret bogen, og udvalgt de fire Poe-fortællinger, som forfatterne har gendigtet. Bogen blev oprindelig udgivet i samarbejde med Krimimessen i Horsens i forbindelse med 200-året for Poe. De fire Poe-tekster, der her gendigtes er: ‘The Tell-Tale Heart’, ‘William Wilson’, ‘Berenice’ og ‘The Fall of the House of Usher’.

De fire noveller er skrevet af Anne-Marie Vedsø Olesen, Rikke Schubart, Patrick Leis og Steen Langstrup.

Udgivet i 2009

Findes i dag kun som e-bog, da papirudgaven er udsolgt.